vorige

Snel testen

En meteen behandelen

Als je onbeschermde seks* hebt gehad kan het zijn dat je hiv hebt opgelopen. 

Doe daarom na twee weken de symptomencheck. Je krijgt dan een testadvies. Voel jij je ziek? Vul dan hier de symptomen in die je ervaart. Heb je geen symptomen? Doe ook dan de Symptomencheck. De check weegt ook andere factoren mee om jouw risico in te schatten.

* seks zonder bescherming door condoom, PrEP of ondetecteerbare viral load van je partner  

Doe de symptomencheck voor advies

 

 

 

Geeft de Symptomencheck aan dat jij je zo snel mogelijk moet laten testen op hiv, bel dan met de GGD bij jou in de buurt voor een afspraak. Geef duidelijk aan dat je volgens de symptomencheck mogelijk een acute/beginnende hiv-infectie hebt. Het kan zijn dat de GGD-medewerker aanvullende vragen stelt. Tijdens de afspraak bij de GGD zal de arts aan de hand van jouw verhaal bepalen wat er gedaan moet worden.

Heb je aanvullende vragen? Dan kun je bellen, mailen of chatten met de Infolijn van Soa Aids Nederland.

Geen haast, wel testen
Het advies voor mannen en transpersonen met een actief seksleven is om zich 2 tot 4 keer per jaar te laten testen op hiv en soa’s. Dit kan behalve bij de GGD ook via Man tot Man Testlab (mantotmantestlab.nl), je huisarts of via thuistesten. Let er bij thuistesten op dat je alleen testpakketten gebruikt die je naar een laboratorium moet terugsturen. Testen die direct uitslag geven zijn niet betrouwbaar om een beginnende hiv-infectie aan te tonen.

Er zijn ook een aantal commerciële aanbieders waar je terecht kunt voor hiv- en soa-testen. In Amsterdam kan iedereen terecht bij AHF Checkpoint voor een gratis hiv-sneltest. Let op: je hebt binnen een uur de uitslag van een hiv-sneltest. Deze is echter niet geschikt om kort geleden opgelopen hiv aan te tonen!

Privacy & cookie statement
Sluiten